Nicole Punte

Het scheppen van balans in ons lichaam: de centrale gedachte van Nicole Punte, waar de behandelingen van Het VoetenPunt op zijn gebaseerd.
Daar ligt ook mijn passie en energie en die wil ik graag met u delen. In 2014 ben ik gestart met de opleiding tot pedicure en aansluitend een passende (voeten)keuze in de vorm van voetreflextherapeute.
Sinds mijn diplomering, werk ik met veel plezier en met leermomenten en kijk ik naar de balans om het lichaam en geest te optimaliseren door verder te kijken dan de traditionele kaders.

 

Al lange tijd ligt mijn focus op de koppeling tussen het lichaam en de voeten.
“Voeten zijn onze basis. Is het fundament niet goed, dan werkt dit door in de rest van het lichaam.”
Anders gezegd: een aantasting van de basis heeft en geeft invloed op het hele lichaam en geest.
Wanneer een voetklacht niet ‘technisch’ opgelost kan worden, is er wellicht sprake van een ander probleem.
En andersom: een disbalans in het lichaam kan zich uiten in de voeten.

 

Mijn kennis combineer ik als (sport)pedicure met voetreflextherapie, voeding en leefstijl.

Een compleet plaatje.

Uit eigen ervaring weet ik als geen ander hoe een dis-balans in het lichaam effect heeft op het lichaam, de huid en de nagels.

“Uw huid is een uiterlijke indicator van uw innerlijke gezondheid. Als u huidproblemen heeft zijn dit vaak reacties op een disbalans van vitamines, mineralen, vergiftigingen, oxidatieve stress of ontstekingsprocessen in uw lichaam.  Als u de juiste voeding eet en ongezonde voeding vermijdt kunt u op een hele eenvoudige manier een mooie gezonde huid krijgen en veel geld besparen op dure cosmetica en huidproducten. De voetreflextherapie zie ik als aanvulling op de reguliere geneeskunde om de balans terug te krijgen in het lichaam en geest. Met die reden ben ik aangesloten bij een beroepsvereniging BER = Bond van Europese Reflexologen.”*

 

* Raadpleeg uw zorgverzekeraar of behandeling(en) via de aanvullende verzekering worden vergoed.